Април 08, 2024

Четвртиот проектен состанок одржан во Скопје

На 1-ви и 2-ри април 2024 година, во Скопје се одржаа средбите на партнерите во…
Март 13, 2024

Резултатите од проектот претставени на Симпозиум во Охрид

Од 11-13 ноември 2023 година, во организација на Сојузот на специјални едукатори и рехабилитатори на…
Септември 25, 2023

Работилница за МКФ во Абу Даби (Др. Претис)

Работилница на тема МКФ се одржа во Абу Даби од 12 до 16 март, 2023…
Ноември 22, 2023

Проектот МКФ-план претставен на Симпозиум за инклузивно образование во Охрид

Проектот „МКФ-план“ и неговите алатки беа претставени на Симпозиумот на тема „Ефекти од реформите во…
Јануари 25, 2023

Прв состанок на проектниот конзорциум

Првиот состанок на партнерите во проектот се одржа на 3-ти ноември 2022 година во Грац,…
Декември 01, 2022

Почеток на проектот

Проектот МКФ-план започна на 1.10.2022. 
Декември 01, 2022

Поставување на веб-страницата

Веб-страницата е достапна од 1.12.2022. 
Април 08, 2024

Посета на Центарот за функционална проценка во Скопје

Во рамките на сотсановите за проектот во Скопје, членовите на конзорциумот го посетија Центарот за…
Април 08, 2024

Посета на основно училиште во Скопје

За време на престојот во Скопје, со партнерите го посетивме и ООУ „Киро Глигоров“, каде…
Јули 09, 2024

Настан за пилотирање во Скопје

На 11.12.2023 во Домот на културата „Димитар Влахов“ во Општина Гази Баба, одржавме настан на…
Ноември 02, 2023

Меѓународна научно-стручна конференција "Образование на лицата со попреченост - актуелни состојби и перспективи" во Скопје

Од 13. до 15.10.2022 година во Скопје во хотелот "Холидеј Ин" се одржа меѓународната научно-стручна…
Април 08, 2024

Излезе од печат книгата „Планирање, формулирање и проверка на цели за учество: МКФ поедноставена“ од…

Излезе од печат книгата со наслов „Планирање, формулирање и проверка на цели за учество: МКФ…